De evolutie van de Aarde, de mens en de Schumann resonantie

Op 20 maart 2010 stond ik als afsluitend congresspreekster op een congres voor Hoogsensitieve mensen en ik mocht de aanwezigen vertellen over de veranderende tijd waarin wij leven en de plek van de hooggevoelige mens in deze overgangstijd.

Als ik over deze veranderingen spreek, dan is er eerst de evolutie van moeder Aarde en de veranderingen waar we door heen gaan.

Evolutionaire stap

En waar gaan we dan doorheen: een paradigma verandering.

In het verleden zijn we van het geloof in een platte aarde, naar een ronde aarde overgestapt. Van een aarde die niet in het centrum staat en waar alles omheen draait, maar die rond een centrale zon draait. Nu weten we over het bestaan van meerdere universa. En eindelijk is het moment van disclosure nabij en kan niet meer ontkent worden dat we niet de enige levende species zijn.

De aarde en de mensheid gaan door een grote evolutionaire stap, waarin heel veel aan het veranderen is. Allereerst natuurlijk onze planeet zelf. Terwijl de mensheid juist de afgelopen 100 jaar slordig, onzorgvuldig en zelfs wreed met de Aarde en de bewoners van de Aarde is omgegaan, is dat nu bijna aan een eind gekomen. 

De verandering waar Gaia, de planeet Aarde, doorheen gaat is enorm en voor velen niet of nauwelijks te bevatten. Moeder Aarde gaat in energieniveau omhoog. Zoals water diverse bestaanwaarheden heeft, als vaste vorm: ijs, als vloeibare vorm: water en als waterdamp en mist: gas, zo bestaat alles uit frequentieniveaus. Alles is energie en alles heeft zijn eigen trilling en trillingen kunnen veranderen. Wel op dit moment gaat de trilling van moeder Aarde en de mensheid in korte tijd drastisch omhoog. En alles wat vast is en van lage trilling is, wordt losgeschud en in beweging gebracht. Er wordt licht en lucht in gebracht. Energie gaat sneller trillen en komt in beweging. De oude aarde was vast en donker; de nieuwe aarde is lichter, veel lichter van energie.

Ik heb deze overgang, deze evolutie, vergeleken met de transformatie van rups naar vlinder. De overgang van het ene niveau van zijn naar een totaal nieuw, ander niveau van Zijn. Dit wordt wel de verandering van de derde dimensie via de vierde naar de vijfde dimensie genoemd.

De Schumann resonantie

Omdat we allemaal op moeder Aarde wonen en in haar aura, haar energieveld zitten, gaan we op één of andere manier allemaal mee met dit veranderingsproces. De frequentie van de energie hier op Aarde wordt hoger en hoger. Rond 1900 heeft Nicolai Tesla het elektrisch magnetisch veld rondom de Aarde voor het eerst ontdekt en de frequentie lag toen tussen de 6 en 8 Herz. De Duitse natuurkundige Wilfried Otto Schumann heeft in 1952 eveneens ontdekt dat de ruimte tussen het aardoppervlak en de ionosfeer gevuld is met electromagnetische staande golven, dezelfde golven van Tesla die vanaf nu “de Schumann resonantie” genoemd wordt. Deze golven, waarmee de ionensfeer is gevuld, worden liefhebbend ook wel ‘de hartslag van moeder Aarde’ genoemd.

Rond 1980 is er verandering gekomen in de tot dan toe behoorlijk constante frequentie (7.83 Hz) van deze golven. Geleidelijk aan is de frequentie inmiddels opgelopen tot ruim 12 Hz, bijna 13 Herz. Per (deel)gebied op aarde verschilt de frequentie enigszins.

Het is deze frequentieverandering die in verband wordt gebracht met de veranderingen en evolutie van de Aarde, de overgang van Kali Yuga naar Satya Yuga: van de ijzeren of donkere tijd naar de Gouden Tijd van waarheid en overvloed (in Sanskriet betekent Satya zuiverheid-waarheid).

Alles wordt naar/aan het Licht gebracht

Wij mensen evolueren met moeder Aarde – Gaia mee. Als haar energie verhoogd dan wordt de onze ook verhoogd. Wij zijn deel van de aarde en leven in haar elektromagnetisch veld.

Wij ontvangen dan ook meer licht en hoge energie. Wij veranderen mee met Gaia, Terra Nova. Wij ontvangen en dragen haar energie en wij evolueren mee.

Grote veranderingen staan er op stapel. Van wereldburger naar planetair burger. Van slaaf en slachtoffer naar meesterschap en het ervaren van je eigen goddelijkheid.

Tijdens mijn lezing op het congres heb ik aangegeven welke veranderingen door diverse culturen (Maya’s, Hindoes, diverse natuurvolken) verwacht worden.

In deze powerpoint presentatie: ‘Zinvol leven in deze bijzondere tijd, Transformatie van Rups naar Vlinder’, heb ik de evolutie en ascentie voor je in beeld proberen te brengen. Als je meer wilt weten over de overgang van de mens, de homo sapiens, naar de homo luminous, of de homo luminus, de verlichte mens, klik op deze links.

Mijn verhaal en meditatie werden op 20 maart 2010 wisselend door de verschillende aanwezigen ontvangen. Veel mensen waren zeer enthousiast en een aantal mensen kon er helemaal niets mee. En de veranderingen gaan door, het licht brengt van alles aan het licht. Vanzelf ontvangen we de energie invoer die moeder Aarde ontvangt om haar proces te voltooien. Ook in ons wordt alles naar het licht gebracht. Donkere delen, versluierde inzichten, negatieve gevoelens, overtuigingen die niet met de hogere waarheden overeenstemmen: alles wordt in het licht gezet door deze energie en veel komt aan het licht. We verlaten de zwaarte en worden lichter. Er komt een lichtere tijd, een verlichte tijd:  de Gouden Tijd.

Bewuste afstemming verminderd ongemakken

Als je je nu meer en meer bewust afstemt op de instroom van hoog frequente energie, dan verhoog je door deze afstemming je eigen frequentie op de voor jou meest vriendelijke manier en ervaar je de minste ongemakken. Met volle maan, maar vooral tijdens de equinoxen, kun je sterk de instroom ervaren, zoals bijv. afgelopen 20 maart en 17-18 juli, en opnieuw op bijv. 22 september, maar ook tijdens 10-10-2010, 11-11-2011, 12-12-2012 enz. en op andere bijzondere krachtdata.

En als je je dan ook nog dagelijks afstemt op de hartslag van moeder Aarde, de Schumann resonantie, wat de verbinding is met de aardse kant van wie wij op dit moment als mensen zijn, dan kom je meer en meer in een totale afstemming op en verbinding met wie jij bent in de hogere frequenties, in de hogere sferen of dimensies.

Bea van Wierst,

 

artikel door Bea van Wierst,  geschreven september 2010,