Ademdagen

Voor iedereen die zich vrijer wil voelen en vrijer wil ademen.

Wat is een ademdag?

Een dag waarop de ademhaling en de kracht van de ademhaling centraal staat. Een dag waarop voor jou de transformerende kracht van de adem zich aanbiedt als diepgaande ervaring die je van binnen helemaal schoonzwiept en allerlei oude gifstoffen ophoest en uitblaast.

Ademdagen ~ Breathwork

"Ademen doe je altijd, maar bewust ademen of bewust je adem ervaren gebeurt veel minder vaak."

Niets werkt in deze tijd zo goed, is zo effectief als de ademhaling. De adem is één van de meest transformerende krachten en voor 95% van de mensen inzetbaar. Adem is de zuurstof die via het bloed door het lichaam getransporteerd wordt naar iedere cel om daar te helpen met het gezond houden, of gezond maken van die cel. In de cel wordt gestreefd naar de juiste, de optimale balans en zuurstof en de ademhaling werken daar op celniveau aan mee.

Bea van Wierst

Met bewuste adem en aandacht wordt het lichaam op het niveau van de ademhaling gedetoxed. Je ervaart delen in je lichaam waar je lang veel minder aandacht voor hebt gehad. En delen die zo geraakt zijn en/of uit balans zijn dat ze je aandacht wel moeten vragen. De adem wijst vaak de weg en bevrijdt, transformeert. Soms komen pijnen -emotioneel of fysiek of beide- langs om afscheid te nemen. Iets wil nog gezien worden.

Deze tijd van 2021-2026 is een tijd van reiniging. Van schoonmaken en opruimen van alles wat niet in de Nieuwe Tijd past. Breathwork – Ademwerk is een fantastisch instrument om het lichaam en de geest te transformeren en om jou klaar te maken voor de Nieuwe Tijd. De tijd waarin jij jouw wereld creëert en jij de baas bent over je gezondheid.

Voor wie zijn de ademdagen?

Voor iedereen die zich vrijer wil voelen en die vrijer wil ademen. Voor wie stress en blokkades wil loslaten. Of het nu oude stress is, PTSS of trauma, of heftige emoties van dit moment. Als je wilt transformeren en jezelf vrij wilt maken van oude patronen of van verdriet of pijn dan is breathwork en een ademdag iets voor jou. Als je bereid bent om naar binnen te kijken dan werkt ademen voor jou.

Adem Workshops

Rebirthing & Holotropic & Transformational Breathing

Holotropic Breathing benadrukt het heelwordingsproces. Holotropic is verwant met holistisch en hologram, (w-hole = heel). Transformational breathing duidt op het transformerend vermogen van de adem. Terwijl bij rebirthing het geboorteproces en het herboren worden benadrukt zijn, is dat bij de andere varianten van dezelfde verbonden ademhaling minder. De achterliggende theorie stemt grotendeels overeen, evenals de fysieke, emotionele en spirituele effecten. Het zijn alle drie krachtige methodes die helend en emotioneel reinigend en balancerend werken.

De Helende Adem

Spirituele en transformerende ademhaling die ik “De Helende Adem” noem, omvat de elementen van de drie besproken technieken, maar behelsd meer. Namelijk ook een paar zachtere en vriendelijker ademvormen die toch net zo effectief zijn.

Transformatie door Concious Breathing

~ Bewuste Ademhaling ​

Bewust verbonden ademhaling verandert de chemie in het lichaam, het transformeert en het brengt bevrijding. 

Met Concious Breathing – een andere term voor de bewuste ademhaling – ervaar je wat er in jouw lichaam reageert. Als er blokkades zijn of als er een verharding is dan voel je waar het zit en met de adem leer je / kun je alles loslaten wat uit je weg wil. Blokkades worden aangeraakt, inzichten ontstaan even spontaan als boosheid of verdriet naar buiten komt. Het systeem is aan het detoxen. Dat wil zeggen dat je lichaam toxines, oftewel gifstoffen die ergens het systeem blokkeren, loslaat en dat je energie weer in beweging komt.

En er is meer dat je los laat. Bijvoorbeeld spanningen, pijn, angst, verdriet en andere stressvolle momenten die je hebt opgeslagen en vastgezet in je lichaam, omdat ze toen, in het verleden, niet te begrijpen of te verwerken waren. Spanningen, verkrampingen, blokkades, patronen en emoties laat je los en vaak op verschillende niveaus tegelijkertijd. De energie gaat weer stromen; emoties, pijnen, en vaak dus opgeslagen stress en zelfs trauma’s worden zonder problemen losgelaten en voor velen is er na ongeveer een uur intensief ademen een grote, en meestal weldadige ontspanning. Soms zelfs is dit een euforische ervaring: het Ontwaken in Liefde en Licht of in Dankbaarheid. Het is voor velen de eerste keer verrassend dat simpelweg wat voorbereiding en een uurtje ademen zoveel ontspanning, verlichting en vrede brengt. Een ontspanning en vrede die nog lang na duurt.

"Bea is een krachtig en 'bewustlevend' mens met een aanstekelijke gedrevenheid, die het liefst de ander helpt ontplooien in de eigen natuurlijke staat van authenticiteit en bewustZijn.”

Na veel meegemaakt te hebben in mijn leven, wilde ik wat ik geleerd had over mezelf, verdiepen. Ik zocht en vond Bea van Wierst. Het was het begin van een lange reis naar binnen, verkennen, ontdekken en omgaan met wat er in me was en wíe…..! Door en via Bea’s grote kennis en het vermogen de ander naar binnen te leiden en zélf het eigen pad te vinden, was zij een groot en belangrijk leidsvrouwe voor mij. In de groepen, workshops, “vakantieweken” en opleiding werd een veilige omgeving gecreëerd, waarin ik steeds meer mezelf zag, voelde en opende. Het zijn heel bijzondere jaren geweest, die me nog steeds hulp en ondersteuning geven d.m.v. de technieken en zienswijzen die ik bij haar leerde. (Waarbij vooral de ademsessies me in diep contact met mijzelf brachten.)

- Joyce Stehmann-Ritter

Joyce

Ademartikelen – de Helende Adem

oktober 2009

februari 2004

maart 2004

Ik heb veel mensen mogen helpen

"De workshops bij Bea van Wierst heb ik altijd ervaren als helder, inzichtelijk en met sprekende voorbeelden, waardevol en bijzonder fijn om te doen.

Bea wist er, op een integere, vakkundige, doortastende manier altijd weer iets doeltreffends van te maken.

Soms best wel aangrijpend, maar altijd op een veilige manier. Zij stimuleerde om door te zetten en daadkrachtig aan de slag te gaan. Ik heb er dan ook veel aan gehad, en nog steeds grijp ik regelmatig terug op deze inzichtelijke ervaringen. "
Marja Ottema
natuurgeneeskundig therapeut
"De vakantieweek bij Bea is een van de meest waardevolle ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik heb dit gedaan om negatieve eerste levensjaar ervaringen voor mij zelf te onderzoeken.

Het was een fantastische ervaring in healing en bewustzijn."
Christa Engelbrecht
directiesecretaresse
"Door en via Bea’s grote kennis en het vermogen de ander naar binnen te leiden en zélf het eigen pad te vinden, was zij een groot en belangrijk leidsvrouwe voor mij. In de groepen, workshops, “vakantieweken” en opleiding werd een veilige omgeving gecreëerd, waarin ik steeds meer mezelf zag, voelde en opende. Het zijn heel bijzondere jaren geweest, die me nog steeds hulp en ondersteuning geven.

Bea is een krachtig en 'bewustlevend' mens met een aanstekelijke gedrevenheid, die het liefst de ander helpt ontplooien in de eigen natuurlijke staat van authenticiteit en bewustZijn.”
Joyce Stehmann-Ritter
"Volkomen in je kracht staan; zowel aan de cursus als aan het boek heb ik zoveel gehad, dat het mijn leven heel erg (positief) heeft veranderd.

Jouw boek "Volkomen in je kracht staan" pak ik er regelmatig weer even bij als ik even niet goed in mijn vel zit, en heb daar steeds weer een heleboel aan.
Edith
"Ik heb veel workshops en vakantie trainingen bij Bea gevolgd. Ik heb de workshops met Bea als heilzaam ervaren.

De vele ademsessies waren enerverend en een aantal keren van ongelofelijke schoonheid en grote betekenis op mijn levenspad.

Deze hebben mij zeker geholpen in mijn ontwikkeling. De ademsessies zijn voor mij altijd een van de speerpunten geweest van Bea’s werk. Haar aanwezigheid en support waren hierin sterk en essentieel. Een absolute aanrader."
Fer
ICT, masseur
"Mijn eerste ervaring met Bea was een vakantieweek met vooral ademwerk, deze week voelde heel vrij om jezelf te zijn, je gaf iedere deelnemer alle ruimte hiervoor, het voelde als een veilig en warm samenzijn. De tweede keer bij jou was een individuele retraite van een paar dagen en ook hierin was je aan de zijlijn aanwezig, dus aan mij de keuze wat ik qua begeleiding van jou wilde ontvangen.

Je hebt veel wijsheid en ervaring in het begeleiden van mensen, dat is echt merkbaar. Je laat de ander zijn/haar eigen pad gaan en biedt ondersteuning daar waar nodig is."
Katja de Groot
Energiewerker, Coach