Hoi, mijn naam is Bea van Wierst

Wellness Coach, Psycholoog en Auteur

Mijn spirituele start

Ik ben als wereldverbeteraar begonnen in 1976 op de Jelburg, Academie voor Educatieve Arbeid, hbo Welzijnswerk. Vanuit het vormingswerk, kwam ik in vrouwenwerk en meer diepgaand persoonlijk en spiritueel werk terecht. Na een burn-out, een aantal bijzondere ervaringen en een ademopleiding ben ik gevraagd om een massage workshop te begeleiden. Ik was toen 22 jaar en dat was het begin van een serie 3-4 en 5 daagse workshops en vakantieweken door Nederland: Massage van Lichaam en Geest. Ik woonde en werkte in Amsterdam op de AdamBados, een New Age centrum op woonboten. Tussen 1980-’84 heb ik in India bij mijn leermeester (Haidakhan Baba) en thuis door zelfstudie veel over yoga, spiritualiteit, meditatie, plantmedicijn, transformatie en de menselijke geest geleerd.   

127055144_10222011490369097_4529805783284427935_o

Psychologie & coaching

Vanaf 1982 ben ik ook individueel gaan werken met mensen met vooral stress gerelateerde klachten en vanaf 1988 had ik mijn eigen praktijk. In sept. ’89 ben ik begonnen met mijn psychologiestudie aan de Universiteit van Utrecht. Van mei ’94 tot sept ’96 heb ik moederschapsverlof genomen, in 1994 ben ik moeder geworden van een tweeling. In ’97 ben ik afgestudeerd als Arbeid-, Organisatie- en Gezondheidspsycholoog met specialisatie stressmanagement binnen HRM. Binnen het bedrijfsleven ben ik maar kort werkzaam geweest. Dat was 8 jaar later en ik had niet veel kennis van het ellebogenwerk van consultants.

Toen de kinderen nog klein waren ben ik opgeleid als NEI therapeut (Neuro Emotionele Integratie), ben ik Reiki Master geworden en ondertussen was ik naast mijn gezin ook met cliënten werkzaam als coach – holistisch therapeut met adem- en stressklachten en coaching in bredere zin. In 1999 was ik klaar met het schrijven van mijn 2e boek (1e geplubliceerde) Volkomen in je Kracht staan. Hierna ben ik weer workshops en trainingen gaan geven. Ik heb me verdiept in EFT (Emotional Freedom Techniques) en nadat ik The School van Byron Katie heb gevolgd in 2001, gaf ik workshops waarin ik de technieken van “The Work” en EFT doceerde.

Bea van Wierst

Meer alternatieve geneeswijzes

Van 2004-’12 begeleidde ik mensen in retraites, workshops, weekenden, vakantieweken, individueel en in de opleiding ‘De Helende Adem’ in ons bezinningscentrum in Nieuwland. Achteraf gezien was dit voor mij een periode met teveel stress en valkuilen; met overgewicht en fysieke klachten. Later bleek dat ik opnieuw een ernstige burn-out heb gehad en bijnieruitputting heb opgelopen.

Sinds 1980 heb ik diverse alternatieve geneeswijzen onderzocht en bestudeert: van kleurentherapie, Touch for Health en biofeedback tot het beïnvloeden van de hersenfrequenties, edelsteen remedies, NLP en meer. Opnieuw heeft mijn eigen weg langs stress en klachten geleid tot verdieping van mijn kennis van o.a. plant-medicijn, voedingssupplementen, detoxen en Energie Medicijn. Vanaf 2003 heb ik meer dan 40 artikelen geschreven en gepubliceerd over deze en meer spirituele onderwerpen. 

"Inmiddels sta ik weer Volkomen in mijn Kracht"

Het liefst help ik jou om daar ook te komen.

Waarom ik Rise & Shine ben gestart

In 2021 start ik met de eerste editie van RISE & SHINE, zodat jij ook Volkomen in jouw Kracht kan staan.

Deze cursus betekent voor mij een nieuwe start, waar ik heel blij mee ben. Voor het eerst sinds 2014 geef ik weer een diepgaande training. De stappen die ik gezet heb om te komen waar ik nu ben – hoe ik weer gezond en jong ben geworden na een tweede burn-out en een bijnieruitputting én hoe ik terug in mijn Kracht ben gaan staan – heb ik vertaald in deze training: RISE & SHINE. 

Waarom nu jouw moment is

Voor deze eerste editie geef ik graag korting aan iedereen die direct vertrouwen in mij stelt, om dit voorjaar samen te transformeren in de Beste Versie van Jezelf. In ruil voor deze korting ontvang ik graag feedback in de vorm van evaluatievragenlijsten na iedere lesmodule en een testimonial aan het einde van de cursus.

Ik heb veel mensen mogen helpen

"De workshops bij Bea van Wierst heb ik altijd ervaren als helder, inzichtelijk en met sprekende voorbeelden, waardevol en bijzonder fijn om te doen.

Bea wist er, op een integere, vakkundige, doortastende manier altijd weer iets doeltreffends van te maken.

Soms best wel aangrijpend, maar altijd op een veilige manier. Zij stimuleerde om door te zetten en daadkrachtig aan de slag te gaan. Ik heb er dan ook veel aan gehad, en nog steeds grijp ik regelmatig terug op deze inzichtelijke ervaringen. "
Marja Ottema
natuurgeneeskundig therapeut
"De vakantieweek bij Bea is een van de meest waardevolle ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik heb dit gedaan om negatieve eerste levensjaar ervaringen voor mij zelf te onderzoeken.

Het was een fantastische ervaring in healing en bewustzijn."
Christa Engelbrecht
directiesecretaresse
"Door en via Bea’s grote kennis en het vermogen de ander naar binnen te leiden en zélf het eigen pad te vinden, was zij een groot en belangrijk leidsvrouwe voor mij. In de groepen, workshops, “vakantieweken” en opleiding werd een veilige omgeving gecreëerd, waarin ik steeds meer mezelf zag, voelde en opende. Het zijn heel bijzondere jaren geweest, die me nog steeds hulp en ondersteuning geven.

Bea is een krachtig en 'bewustlevend' mens met een aanstekelijke gedrevenheid, die het liefst de ander helpt ontplooien in de eigen natuurlijke staat van authenticiteit en bewustZijn.”
Joyce Stehmann-Ritter
"Volkomen in je kracht staan; zowel aan de cursus als aan het boek heb ik zoveel gehad, dat het mijn leven heel erg (positief) heeft veranderd.

Jouw boek "Volkomen in je kracht staan" pak ik er regelmatig weer even bij als ik even niet goed in mijn vel zit, en heb daar steeds weer een heleboel aan.
Edith
"Ik heb veel workshops en vakantie trainingen bij Bea gevolgd. Ik heb de workshops met Bea als heilzaam ervaren.

De vele ademsessies waren enerverend en een aantal keren van ongelofelijke schoonheid en grote betekenis op mijn levenspad.

Deze hebben mij zeker geholpen in mijn ontwikkeling. De ademsessies zijn voor mij altijd een van de speerpunten geweest van Bea’s werk. Haar aanwezigheid en support waren hierin sterk en essentieel. Een absolute aanrader."
Fer
ICT, masseur
"Mijn eerste ervaring met Bea was een vakantieweek met vooral ademwerk, deze week voelde heel vrij om jezelf te zijn, je gaf iedere deelnemer alle ruimte hiervoor, het voelde als een veilig en warm samenzijn. De tweede keer bij jou was een individuele retraite van een paar dagen en ook hierin was je aan de zijlijn aanwezig, dus aan mij de keuze wat ik qua begeleiding van jou wilde ontvangen.

Je hebt veel wijsheid en ervaring in het begeleiden van mensen, dat is echt merkbaar. Je laat de ander zijn/haar eigen pad gaan en biedt ondersteuning daar waar nodig is."
Katja de Groot
Energiewerker, Coach