‘Transformeren, transitie, meesterschap en ascentie’

Ik kan mijn eeuwige drang naar vernieuwing en verder gaan niet stuiten. Iets in mij wil alsmaar verder. Ik wil doorgaan en verdergaan en daar eindelijk zijn. En ik weet niet eens precies waar daar is. Heel vreemd ik weet al een hele tijd dat ik met bepaalde activiteiten ga stoppen, moet stoppen, omdat het niet echt mijn ding is, maar het kon niet want het nieuwe was nog niet duidelijk. En nog steeds is het niet helemaal duidelijk. Maar wat ik weet zal ik hier verwoorden:

Artikel voor de nieuwsbrief van januari 2009

Bea van Wierst

We gaan door een grote verandering heen. We: dat zijn wij allemaal. De mensen, de mensheid. We zijn aan het evolueren. Als nieuwe bloemknoppen gaan we steeds verder open en komen we in een stralende bloei te staan.

We evolueren van gewoon mens tot een verlicht mens. Een mens dat meer verbonden is met zijn/haar oorspronkelijke bron: het hoger Zelf of het lichtwezen, de laatste tijd ook wel ‘het kristallijnen wezen’ genoemd dat wij op een hoger niveau zijn. Als de persoonlijkheid de valse overtuigingen en sluiers over de werkelijkheid achter zich kan laten, en daarmee vaak ook het ego kan loslaten, dan stijgt men in frequentie. Dat wil zeggen: dan kom je in een hogere frequentie en zo evolueer je. Groeien, dingen leren is ook een vorm van evolueren. Zoals een rups zich tot vlinder ontpopt transformeren wij van grofstoffelijke mensen in kristallijnen lichtwezens. We laten de donkere, zware vibraties achter en transmuteren naar het licht.

Binnen de meeste spirituele kringen was deze transitie vroeger de individuele weg ‘naar boven’: de verlichting, de Boeddha in jezelf verwezenlijken of het Nirvanna bereiken of het Christus bewustzijn verwezenlijken. In ieder geval een staat van zijn bereiken die aangenamer is, waar meer compassie en liefde is, dan wat we in de egosfeer vinden. En wat vroeger iets was dat enkele individuen wel aanstond (het vinden van de eeuwige gelukzaligheid en de eenheid met het al) dat is wat nu de gehele mensheid op één of andere manier mag gaan ervaren. (Behoudens die zielen die echt er nog niet voor kiezen om uit 3D* weg te gaan. Die zielen die nog niet klaar zijn met hun 3D lessen.) Wat er gaat gebeuren -of wat zelfs al is gebeurd- is dat Moeder Aarde: Gaia van een 3D planeet geëvolueerd is naar een 5D* planeet en dat alles en iedereen die op de Aarde woont en leeft daarom met de Aarde mee gaat in frequentie verhoging. De grote verandering zoals de Maya Indianen die lang geleden reeds voorspelt hebben als het einde van de grote kalender: volgens die kalender stopt de jaartelling bij het jaar 2012.

De Veda’s, oude wijze boeken uit het Oosten, India, spreken over verschillende tijdperken, zoals de Gouden Tijd maar ook de Donkere Tijd (Kali Yuga). Volgens berekeningen in de Veda’s zijn we aangeland in het donkerste tijdperk, waar de mensheid het verst buiten bereik van de Bron en het Licht is. We staan zelfs voor het laatste donkere stukje van de donkerste tijd. Een periode die gekenmerkt wordt met veel oorlogen, rampen, ego, etc. Het goede nieuws is dat na de Kali Yuga de Gouden Tijd weer aanbreekt, als het donker -of het kwaad- overwonnen is.

Het grote experiment van een planeet met vrije wil voor alle zielen die er leven, is afgelopen en alle zielen die uit 3D weg willen, mogen en kunnen heel snel transformeren en transmuteren. We gaan onze genen decoderen. Inmiddels is duidelijk dat de 10 DNA-strengen waarvan de wetenschap hier in 3D niet weet waarvoor ze zijn, en die ze junk-DNA hebben genoemd, alles bevatten aan hogere spirituele vermogens (telepathie, telekinese, helderziendheid/horendheid/weten/ruiken, multidimensionaal kunnen leven, levitatie, reizen door tijd en ruimte, enz.) Alle 12 strengen totaal functionerend is het vereiste om een Godmens te worden. Oftewel het decoderen van je DNA brengt uiteindelijk totale verlichting. Oftewel: we kunnen meesterschap over ons leven krijgen. Letterlijk kunnen we aansluiten bij de verheven meesters. We kunnen hier op Aarde rondlopen zoals de verheven meesters. We zullen dan enkel geen verheven (overgegane) meesters zijn.

Inmiddels kunnen we werken aan het transmuteren van ons junk-DNA en de frequentie omhoog brengen. En we krijgen daar alle hulp bij. Het experiment “Aarde-vrije wil” is vrij uniek in ons Omniversum en de evolutie waar we nu door heen gaan is helemaal uniek. En vele zielen zijn daar bij betrokken. Allerlei hoge zielen die nu hier op Aarde als mens zijn én zielen die niet geïncarneerd zijn, maar ook hoge engelen, Avatars zoals Krishna, Boeddha, Babaji, en verheven Meesters Lao Tse, Jezus, Mohammed, enz. die zelf door het ascentieproces zijn gegaan in het verleden.

Veel mensen zijn al een stuk in frequentie omhoog gegaan en ervaren dat hun innerlijke oren open zijn gegaan. Meer dan ooit wordt er informatie gechanneld: ofwel krijgen mensen van zielen “aan de andere kant” berichten door. En van daar is er hulp. Vanuit het hele Universum komt iedere keer krachtige energie naar de planeet Aarde, om moeder Aarde en ons mensen op moeder Aarde te helpen evolueren. Grote golven Licht verhogen in ons de frequentie. En of we daar iets van merken? Nou en of. Hele ritsen verschijnselen voltrekken zich in rap tempo bij vele mensen.

Anderen merken er nu misschien nog niet zo veel van. Dat kan niet iedereen zit op dezelfde golflengte of frequentie. Maar op termijn gaan we wel allemaal door dezelfde soort transformaties, transmutaties en door dezelfde transitie.

De Gouden Tijd kan hier op Aarde geleefd worden door wie daar voor kiest. Maar je kunt enkel onder bepaalde voorwaarden daar terecht komen: je frequentie moet omhoog. Al het donkere en alle onware denkbeelden van 3D houden jou vast in lage frequenties totdat je deze denkbeelden zelf niet meer vasthoudt. Zoals Eckhart Tolle zegt: het verleden en de toekomst loslaten en dan kom je in het nu. En het nu is een poort naar andere dimensies.

En zo’n andere dimensie is 5D. Een kenmerk van 5D is o.a. dat je met je gedachtekracht direct kunt creëren. Alles wat je maar wilt. Of beter: dat je in het begin wel goed moet oppassen wat je denkt, want welke consequenties iets ook heeft: het wordt direct op één of andere wijze realiteit en je wordt er mee geconfronteerd.

Leuk, mooi, goed want dat betekent dat we nu dus werkelijk met z’n allen al samenwerkend, ieder z’n eigen stukje pakkend, de Hemel hier op Aarde kunnen gaan neerzetten. Wij zijn de creators. Of zoals de hopi’s zo mooi zeggen: “Wij zijn degene op wie we gewacht hebben.” Wij zijn het die hier zijn omdat we een taak wilden vervullen in dit proces. Wij zijn nu hier op Aarde geïncarneerd in deze tijd omdat we deel wilden uitmaken van de grote transitie van 3D naar 5D. Wij zijn hier en we worden geholpen door onze zielsverwanten aan de andere kant -en aan deze kant- om dit grote wonder te laten gebeuren.

Het is als een nieuwe geboorte: je weet nooit precies hoe het er uit gaat zien. En er zijn zelfs enkele geboortepijntjes: het fysieke lichaam kan al die energie en grote inzichten nauwelijks in het enorme tempo waarin alles gebeurd, volgen. Het lijf doet zeer. Het laat oude pijnen en emoties los.

En er wordt meer losgelaten. Mensen krijgen of nemen ineens na 20/25 jaar dezelfde baan hun ontslag en gaan iets heel anders doen. Relaties splitsen zich rigoureuzer en frequenter dan ooit tevoren. Mensen zijn het zat, zijn alles zat. Ze willen niet meer. Men heeft genoeg van alle onrechtvaardigheden en leugens. Mensen zijn erg emotioneel, daar waar ze dat vroeger soms helemaal niet waren. Veel mensen zijn verward, depressief, ervaren burnout verschijnselen of slapen slecht. En dan die rare dingen met data en afspraken, met woorden en zinnen formuleren, geen zin hebben om wat te doen, moe zijn, enz.

De afgelopen maanden heb ik steeds meer reacties van herkenning van om mij heen gekregen. Vorig jaar januari schreef ik al dat het moment NU was aangebroken. In januari 2008 hebben we hier voorproefjes gehad van 5D en heel 2008 was een krachtig en heftig jaar, waarin heel bijzondere dingen zijn gebeurd. En er is veel heeeel oude pijn omhoog gebracht. Hele oude restjes die ook uit het systeem weg moeten. Als je immers werkelijk je frequentie helemaal tot in 5D of verder wilt transformeren, als je naar 5D wilt ascenderen, dan kun je niets laten zitten: geen oude emotionele reacties, geen angsten. Niets dat gebaseerd is op de oer oude pijnen, of angsten, van het innerlijke kind. Als jij helemaal je Licht wilt laten schijnen, dan moet je eerst al het donker, alle negativiteit en achterdocht, alle pijn en verdriet, uit jezelf transformeren.

Als je meer wilt lezen over de nieuwe tijd, de veranderingen,  5D, decoderen, ascenderen, transitie en andere begrippen die ik in dit artikel misschien niet duidelijk uitleg, lees dan mijn andere artikelen over deze onderwerpen (kijk bij artikelen) of kijk op de linkenpagina.