Meer over het gebruik van Cannabis als medicijn

jose-luis-sanchez-pereyra-14KbjlzBdY4-unsplash

Veel Sjamanen uit verschillende tradities in het heden en verleden gebruik(t)en Heilige (=heelmakende) middelen voor reiniging, healing en bewustzijnsverruiming om hun verbinding tot stand te brengen met een andere frequentie, met een hogere laag van kennis om informatie, ontwikkeling en/of genezing te verkrijgen.

Zo zijn Datura, Peyote, Mescaline, Charas (andere benaming voor delen van de Cannabisplant) en vele andere planten of plantendelen voor deze doeleinden in het verleden (en heden) door Sjamanen gebruikt.

Een middel dat tegenwoordig behoorlijk populair is, en gemaakt wordt uit een liaanwortel en een blad, is Ayahuasca uit Zuid Amerika. Onder andere in Japan, India en in Egypte is/was het gebruik van Cannabis als geneesmiddel én ter verruiming van het bewustzijn (bijv. om het Orakel te raadplegen) bekend.

Cannabis is nu in de meeste landen verboden – het in bezit hebben of de productie ervan is strafbaar, en hier in Nederland wordt het in ‘coffeeshops’ getolereerd.

Cannabis (Marihuana, Wiet) is vooral verboden omdat het een goedkoop en erg goed medicijn is dat door Big Farma niet te patenteren is, en omdat in het begin van de 19e eeuw de Negerslaven in de USA, die op de Hennepplantages werkten, meer zagen en begrepen van hoe de ‘moderne Westerse wereld’ in elkaar stak dan goed voor ze was (meer en meer slaven lukte het om aan hun slavenbestaan te ontkomen).

Er is veel moeite gedaan om Cannabis/Marihuana een slecht en ‘verkeerd’ imago te geven en handelen, verbouwen of smokkelen van Cannabis is vooral strafbaar omdat er grote, financiële belangen speel(d)en rondom de hout industrie en farmacie.

Door hoe er over Cannabis gesproken wordt en door hoe Cannabis meegenomen werd/wordt in de beeldvorming over drugs, jongeren en verslaving, is het gebruik van Cannabis voor veel mensen ‘verdacht’, ‘eng ‘, ‘verboden’, ‘strafbaar’,  ‘puberaal’, ‘slecht’, enz.

De belangrijkste reden waarom Cannabis niet veelvuldiger wordt ingezet als geneesmiddel is omdat het in veel landen illegaal is, en het is illegaal omdat grootschalig onderzoek en gebruik door Big Farma (de farmaceutische industrie) en haar aanhangers geweerd wordt.

 

Het geneesmiddel Cannabis

6000 jaar geleden was Cannabis echter al bekend als geneesmiddel in de Ayurveda (traditionele Indiase geneeswijze) en tot 1939 (toen Cannabis vanwege commerciële redenen illegaal werd verklaard) werd het zelfs in de USA zeer regelmatig ingezet als geneesmiddel. En ook nu is het gelukkig weer meer en meer gebruikt als medicijn, en in inmiddels is het medisch gebruik in een aantal Amerikaanse staten en in sommige andere landen legaal.

Sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw is er weer onderzoek gedaan naar Cannabis en is gevonden dat het niet alleen als ondersteuning in chemotherapie of bij multiple sclerose (M.S.) enorm goed werkt, maar ook dat het verschillende vormen van kanker kan genezen. Vaak wordt de olie of het sap van de plant gebruikt, maar ook de dampen inhaleren is een veel gebruikte methode.

Bewijzen van mensen die zelf (of wiens kind) genezing/verbetering van klachten met hulp van cannabis gevonden hebben, zijn volop te vinden op internet (kijk bijvoorbeeld hier waar o.a. filmpjes te vinden zijn van een man die genezen is van huidkanker; een jongetje dat niet meer dagelijks 5 heftige epileptische aanvallen heeft maar hoogstens nog 1 x per week een lichte aanval; van een moeder die zegt dat haar 10 jarige autistische zoon nu nog leeft en het veel beter met hem gaat door gebruik van Cannabis; en vele andere getuigenissen inclusief een film over het onderzoek bij muizen met kanker waarvan 30% geneest en waar de tumoren bij de andere muizen kleiner zijn geworden. Kijk ook hier voor een verslag en filmpje over een tweejarig jongetje dat door Cannabis van een hersentumor is genezen. 

(google ook zelf op cannabis en je vindt vele toepassingen/verhalen/onderzoeken)

Hoe bewustzijnsverruimende middelen in het algemeen werken en hoe Cannabis, als zodanig én als geneesmiddel van vele tot nu toe niet of moeilijk te genezen ziektes, in het bijzonder werkt, moet dmv onderzoek duidelijk worden.

In de jaren ’60 en ’70 was er wel onderzoek toegestaan, maar tegenwoordig moet dat recht weer terug bevochten worden, zoals er laatst een rechtszaak gewonnen is om weer verder onderzoek te kunnen doen naar de zeer positieve werking van Cannabis: het verwijderen van tumoren en kanker.

Cannabis als bewustzijnsverruimend middel

Cannabis, gebruikt tijdens een sjamanistisch ritueel, helpt je om in het onderbewuste een kijkje te nemen en dingen los te laten. In het onderbewuste zitten vaak pijn en trauma’s weggestopt. Ook vind je in het onderbewuste de oorsprong van hoe jij naar jouw/ naar DE wereld kijkt. Het oplossen van (emotionele) pijn en trauma’s kan bijna alleen plaatsvinden als de pijn en/of de oorzaak omhoog kan/mag komen en er inzichten ontstaan over de situatie zoals die was, welke beslissingen er genomen zijn en als je bereid bent de negativiteit los te laten en je te ontwikkelen.

Cannabis helpt je tevens om het contact te herstellen met het ‘bovenbewuste’ – je Hoger Zelf. Het helpt je om in je Zelf te komen.

Een Sjamanistische Ademreis kan/zal de katalysator zijn van het loslaten. Soms kan dit zeer heftig reinigend/purgatief zijn, en soms is het als het mooiste wat je ooit hebt ervaren. Natuurlijk is op deze manier en met deze bedoeling -om een Sjamanistische reis te maken en je zelf te helen- het gebruik van Cannabis wel behoorlijk verschillend met de reden en het effect waarvoor mensen op recreatieve wijze Cannabis/Marihuana gebruiken (vermengd vaak met tabak om lekker te ontspannen, te chillen, om prettig creatief te zijn, of om alle toestanden en zorgen even te vergeten, of om dingen te vermijden).

zie ook Sjamanistische (Adem)- Reis en Volle Maan Viering

en Cannabis as Sacrafice ?