Kies jij voor het licht

emma-simpson-mNGaaLeWEp0-unsplash

In deze tijd zijn ons zoveel technieken en hulpmiddelen gegeven om te groeien, om onszelf en God heel diep te leren kennen, en om frustraties en het oude, pijnlijke achter ons te laten. Dit is omdat ons grote veranderingen te wachten staan. Het jaar 2012 wordt regelmatig genoemd (bijv. in de oude Inca kalender) en in de Vedische geschriften spreekt men over deze tijd als de Kali Yuga (de Donkere Tijd – kali is zwart), die steeds heftiger wordt en met een overgangsperiode of juist met een enorme climax overgaat in de Gouden Tijd. Deze Gouden Tijd wordt beschreven als een periode van licht, geluk, liefde, schoonheid, enz. De Kali Yuga daarentegen is een periode waarin het duistere en demonische groots aanwezig is. Waarin destructie volop gaande is. Een periode waarin rampen (aardbevingen, tsunami, hongersnood, oorlogen, terroristische aanvallen, grote epidemieën en ongeneeslijke ziektes) veel van zich laten horen.

Zo boven zo beneden

Wat hier op aarde gebeurd is een afspiegeling van wat zich in ons mensen afspeelt. Depressie, negativiteit, haat, jalousie, verdriet, pijn, ellende en gekte, en weinig licht, geluk, liefde, stilte, rust. Er gaat iets veranderen, er is iets aan het veranderen. Al die donkere, zwarte dingen draaien zich meer en meer naar het Licht. Nog niet ineens en radicaal, maar sommigen van ons ervaren het al in hun eigen leven. En wij moeten mee veranderen. We kunnen niet meer als een struisvogel ons kop in het zand steken of wachten tot we met de vut of pensioen zijn of tot de kinderen de deur uit zijn. We moeten mee veranderen. Er verandert iets in de straling, in de frequentie van de aarde – in onze frequentie. Iets dat alles -alle duisternis en gekte- aan het licht zal brengen. Totdat al het duister is getransformeerd. Totdat alles een hogere frequentie, een hoger trilligstal heeft. Totdat onze aura’s en lichamen de hogere trillingen direct kunnen opvangen en steeds meer uit deze hogere trillingen bestaan. Totdat alle lagere trillingen totaal geen vat meer op ons hebben.

De tijd gaat sneller lijkt het voor veel mensen. Vooral voor degenen die meer en meer zelf op een hogere frequentie functioneren. Binnen die andere dimensie waar wij naar toe gaan, verandert de tijd helemaal. Toekomst en verleden verliezen hun grip op ons. We komen terecht in het eeuwige nu. We komen terecht in de nieuwe wereld, het paradijs op aarde.

Van donker naar licht

Steeds meer stemmen gaan op dat we voor de keuze staan: of mee gaan met de transformatie van Donker naar Licht, of mee met de destructie. En er zijn mensen nodig, veel mensen, die het voortouw nemen. Die de stap alvast maken en een voorbeeld zijn voor anderen. Die een brug willen zijn, of een instrument, tussen het oude en het nieuwe. In het begin van de jaren ’80 heeft mijn leermeester (Shri Shri 1008 Haidakhan Wale Baba, ofwel Babaji) ons al over deze veranderingen en destructie verteld. Ik heb er toen al bewust voor gekozen om mij als instrument in te zetten bij deze veranderingen. Sindsdien ontvang ik leiding en hulp in mijn persoonlijke ontwikkeling en bij mijn activiteiten en acties in het werken met anderen aan ontwikkelings- en bewustwordingsprocessen. Voor iedereen die zich op deze veranderingen richt, en voor iedereen die zich bewust en actief inzet voor zijn/haar persoonlijke ontwikkeling, is er hulp vanuit het ongeziene. Gidsen, leermeesters, (bescherm)engelen en hogere geesten staan juichend om ons heen klaar. Te wachten tot wij ons in de stilte tot hen richten. Te wachten tot wij ze om hulp vragen. Tot we werkelijk kiezen om ons helemaal vrij en open te maken om Gods Licht door ons heen te laten stromen, zodat we meer en meer kunnen en zullen bijdragen in dit enorme transformatieproces.

Groei en emotionele vrijheid

Wij mogen helemaal vrij worden, verlicht worden van alles wat ons belemmerd om het grote Licht te ervaren, van alle frustraties, pijn, kleine en kortzichtige gedachten. We móeten vrij en open worden en volledig transformeren om de hogere energie te ontvangen. Daarom zijn er juist nu zoveel fantastische en schitterende hulpmiddelen en transformatietechnieken aan het fundament verschenen. Deze dagen is er zoveel kennis en zijn er zulke fantastische (zelfhulp-)technieken dat, als je er voor kiest en er werkelijk voor gaat, je in een enorm tempo zowel je frustraties, oude pijnen en verwondingen, als allerlei belemmerende gedachten en overtuigingen kunt (leren) loslaten.

Ik denk hierbij aan de Journey van Brandon Bays, aan The Work van Byron Katie, aan oefeningen die Eckhart Tolle ons aanreikt, aan spirituele en transformerende ademtechnieken, aan NLP, aan lichtmeditaties, enz. In dit rijtje hoort voor mij ook EFT (emotional freedom technics) thuis. Dit is een methode gebaseerd op de acupunctuurtechnieken, die al ruim 5000 jaar geleden door Chinese artsen zijn ontdekt. Een methode om emoties en pijnen via meridiaanstimulering én de kracht van het woord, uit zowel je energetisch als je fysieke lichaam los te laten. Een methode die je ook zelf kan toepassen en die krachtig en snel werkt om allerlei emoties, en allerlei ziektes en kwalen (en ook fobieën, verslavingen en trauma’s) los te laten.

Ziektes en dergelijke ontstaan meestal onder invloed van emoties, die niet herkend worden of waarnaar niet of niet volledig geluisterd wordt. En dat terwijl je bijvoorbeeld met The Work van Byron Katie heel efficiënt je emoties en frustraties kunt onderzoeken. Als je niet luistert naar wat emoties je over jezelf willen vertellen, naar wat je in en van jezelf ontkent of afwijst, dan zal jouw innerlijke Zelf op een meer confronterende manier je aandacht trekken. Bijvoorbeeld door één of andere ziekte of kwaal, door een burnout, een onverwacht ontslag of door een ongeluk. Jouw innerlijke Zelf wil namelijk dat je groeit, en wil je helemaal naar het Licht brengen, en alle duisternis en negatieve gedachten en overtuigingen in jou omhoog brengen. Je innerlijk wezen zal je door middel van emoties, en desnoods door ziektes, de weg terug wijzen naar je Zelf.

Hulp van gidsen en engelen

Zodra je je opent voor het loslaten van je frustraties en pijn, en voor het dieper willen kijken naar jezelf en in jezelf, helpen je gidsen, de engelen en alle wezens in het ongeziene je. Ook als je nog niet van binnen hun aanwijzingen kunt horen. Ze leiden je naar de inzichten en technieken die jou verder kunnen helpen door een artikel dat je “bij toeval” leest (het valt jou toe). Of ineens zie je iets, hoor je iets of lees je iets en denk je: “Dat wil ik ook”. Of een vriendin verteld je iets over een cursus of workshop en je weet dat je daar naar toe moet. Kortom: als je je actief wilt openen voor de grote veranderingen in je en voor de grote veranderingen die om je heen gebeuren, ga dan eens rustig zitten en bid of mediteer en vraag om hulp. De hulp zal komen als je er klaar voor bent. Je leest een boek en krijgt je antwoorden. Je gaat naar een lezing en hoort iets wat wel heel speciaal voor jouw oren bestemd moet zijn, en je weet dat je hier om gevraagd hebt. Vooral als iets in korte tijd twee of drie keer je pad kruist, let dan erg goed op en onderzoek eens wat het je zou kunnen brengen. Sta open voor wat het universum je aanreikt.

Onze aarde en de mensheid heeft nu ook jouw hulp en bijdrage nodig, en daarom reikt het je alles aan wat jij nodig hebt om nog sneller naar het Licht te kunnen groeien. En het begint met jouw oprechte keuze.

Uitspraken van Babaji, Shri Haidakhan Wale Baba, gemaakt in 1983 over de komende destructie/veranderingen:

“Ongeacht uit welk land je komt, je zult je deel moeten bijdragen aan de grote veranderingen die deze Grote Revolutie teweegbrengt.”…”Jullie moeten de wegbereiders van dit Tijdperk worden en naar waarheid zoeken (…) de waarheid in je wekken. Dit is echte yoga.”…”Denk aan de aarde als aan een moeder. Dit is één aarde. Wees niet verdeeld door over jezelf te denken als behorend bij een bepaald land. We horen bij één aarde. Kijk naar de toekomst met het oog gericht op wat goed is voor de hele wereld en niet voor één enkel land. Heb veel moed en geduld en wees niet bang voor water, vuur of grote stormen, treed ze moedig tegemoet.”

(meer over de Grote Revolutie is te lezen in “Leringen van Babaji”, 1993, uitg. Saturnus)

Plantmedicijn

En dan zijn er nog vele natuurlijke geneesmiddelen, waaronder natuurlijk de plantmedicijnen, waarvan Ayahuasca, Peyote, Cannabis of Marihuana hier momenteel de meest bekende zijn.

Een middel dat tegenwoordig behoorlijk populair is, en gemaakt wordt uit een liaanwortel en een blad, is Ayahuasca uit Zuid Amerika. (Helaas inmiddels in 2020 hier in Nederland officieel verboden te gebruiken.)

Onder andere in Japan, India en in Egypte is/was het gebruik van Cannabis als geneesmiddel én ter verruiming van het bewustzijn (bijv. om het Orakel te raadplegen) bekend. Cannabis is in veel landen verboden – het in bezit hebben of de productie ervan is strafbaar, en hier in Nederland wordt het in ‘coffeeshops’ getolereerd. De jaren tussen 2008 en 2020 is er vooral in Amerika en Canada en ook in enkele andere landen een enorme inzicht en verruiming over Cannabis als medicijn gekomen en is ook veel onderzoek verricht.

Cannabis (Marihuana, Wiet) is in veel landen vooral verboden omdat het een goedkoop en erg goed medicijn is dat door Big Farma niet te patenteren is, en omdat in het begin van de 19e eeuw de Negerslaven in de USA, die op de Hennepplantages werkten, meer zagen en begrepen van hoe de ‘moderne Westerse wereld’ in elkaar stak dan goed voor ze was (meer en meer slaven lukte het om aan hun slavenbestaan te ontkomen). Cannabis verruimd het bewustzijn. Letterlijk lijkt het mensen te stimuleren om verder om zich heen te kijken, maar de grootste kracht zit in de transformerende en helende waarde van de plant. Het ondersteunt vele systemen (neurosympathisch, hormoon, spijsvertering, immuunsysteen) en helpt mensen naar de kern van ziektes te gaan, die vaak in oude stress en emoties nog onverwerkt in het systeem aanwezig is. Cannabis heeft net als Ayahuasca de eigenschap om diep in het systeem de emotionele en spirituele barrières te helpen overwinnen, door ze te transformeren tot inzichten en levensvreugde.

Mijn wens is dat ieder zijn-haar medicijn of geneesmiddel vindt en mag helen.

In l’Akech en Namasté

(geschreven in 2009-geredigeerd in 2020)