Houden van wat er is, wolken en transformatie

emma-simpson-mNGaaLeWEp0-unsplash

Het zijn roerige tijden. Voor veel mensen is het of enorm druk of je zou kunnen zeggen: emotioneel nogal heftig. Sommige mensen ervaren zelfs beiden. Het lijkt wel of er niet aan te ontkomen is. En ik denk dat dat klopt. Ook ik en wij hier ontkomen er niet aan en waarschijnlijk is alles wat er gebeurd wel goed. We hebben natuurlijk de neiging om er tegenin te gaan als er heftige dingen gebeuren. Om ons te verzetten. We staan klaar om te roepen: “Waarom ik?”, “Waarom moeten wij dit meemaken?”, “Ik wil rust en genieten. Ik wil nu eens dat het gemakkelijk gaat.” Sommigen roepen dan: “Ik wil liefde, God en eenheid ervaren, maar hoe doe ik dat?” Hierover gaat dit artikel.

Wij zijn allemaal lichtwezens, maar bij de meeste van ons is ons licht een beetje -of zelfs erg- vertroebeld. Door decennia lange koestering van negatieve gedachten en overtuigingen is de hoge energetische frequentie waarmee we op aarde komen verlaagd en zwaar geworden. We identificeren ons, net als de generaties voor ons, massaal met gedachten en met onderliggende overtuigingen over wat en hoe het anders zou moeten, zodat we dan wel gelukkig zouden kunnen zijn. Eigenlijk zijn we op die momenten in een “Nee”-modus. “Nee. dit wil ik niet. Het moet anders.”

Byron Katie zou zeggen dat we strijden met de realiteit omdat we de negatieve gedachten die langskomen geloven. Deze gedachten moeten we nog in ons hart onderzoeken. Wanneer we zouden zien, horen en voelen wat in ons hart onze waarheid over de onderliggende overtuigingen is, dan komt er ruimte en is er weer plaats voor rust en liefde in ons. We zeggen bewust of onbewust weer “Ja”.

Dat neemt niet weg dat er iedere keer weer iets is dat ons ‘triggert’ of van slag brengt. Mij kost het ook soms moeite om te houden van dat wat er nu is. Om te houden van de realiteit van iedere dag en er niet tegen te vechten of te wensen dat sommige dingen anders zouden zijn.

Vragen hierover die vaak aan mij gesteld wordt zijn: “Hoe komt dat nou?” of: “Waarom werkt het zo?”, “Waarom word ik zo getriggerd?”, “Waarom gebeurt er zo veel tegelijk?”

Volgens mij is het zo dat we op terugweg zijn om weer helemaal het stralende lichtwezen te zijn, en dit ook te ervaren op ieder moment in ons leven. We willen graag weer naar dat gevoel van gelukkig zijn, of minstens vrij zijn van alle pijn, zorgen en lasten. Het gevoel gelukkig te zijn kennen we allemaal ergens wel. Vaak is het diep verborgen en toch is het alsof iedereen minstens ooit een glimp er van heeft opgevangen, of dat het een oude herinnering is. Een oud weten dat op de achtergrond aanwezig is.

De meeste van ons, in ieder geval degenen die dit artikel lezen, zijn nu zo ver dat we soms achterom kijkend heel duidelijk zien dat alle hindernissen, die het dagelijkse leven eerder omhoog gebracht heeft, niet voor niets waren. En zo is het ook met de dingen die nu de revue passeren. Sommige mensen zeggen wel dat alles op ons pad daar met een reden komt. Niets is voor niets.

Byron Katie zegt: “ W(h)at is is” en het gaat er om te houden van wat er is (“loving what is”). Als je ergens geëmotioneerd op reageert, wil dat zeggen dat er ergens nog een overtuiging zit die onderzocht moet worden. Ik zeg altijd dat het universum ons helpt om alles op te ruimen dat tussen ons en het werkelijk ervaren van het lichtwezen in zit. Als je jezelf als lichtwezen (als een zonnetje) ervaart en als alle wolken die aan de horizon komen aan de horizon blijven, dan is er niets aan de hand. Maar het gaat mis zodra je je gaan identificeren met de wolken, met de negatieve gedachten en overtuigingen, die eigenlijk horen over te drijven. Als de wolken blijven hangen is het licht niet meer te zien. Volgens mij is het onze taak om die wolken te herkennen als overdrijvende wolken. Ze te herkennen als gedachten die je willen verleiden, die je al vaak verleid hebben.

Eckhart Tolle heeft het over het pijnlichaam dat geactiveerd wordt. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om je bewust te worden van dit pijnlichaam. Het te ervaren en op te merken en dan alles wat in je aangeraakt wordt te ervaren is een goede manier om dat stukje van het pijnlichaam op te lossen. In feite is de transformatie het zien en herkennen van het pijnlichaam zonder meegezogen te worden in de emotie. Als je zo kunt omgaan met de zware, laag frequente energie (boosheid, jaloezie etc.) dan wordt deze lichter en van een hogere frequentie. Er treedt een mate van “verlichting” op.

Dat is wat tijdens een ademsessie vaak heel gemakkelijk gaat. De emotionele of fysieke pijn wordt, met behulp van de adem en het “Ja”-zeggen tegen de pijn, op de voorgrond gebracht en als je er in durft te gaan, wordt de zware, vastzittende energie weer in beweging gebracht en getransformeerd. Inzichten en nieuwe waarheden verschijnen, de zwaarte verdwijnt.

Wij mogen alle wolken welkom heten en dat wat ze diep in ons triggeren mogen we herkennen, erkennen en voelen. We mogen ons er bewust van worden en in deze tijd lijkt het wel of we ons er bewust van moéten worden. Alsof we met z’n allen in een soort stroomversnelling terecht zijn gekomen, en alle oude pijn en onjuiste overtuigingen en gedachten moeten opruimen. Omdat we op weg zijn om ons zelf, om het lichtwezen in ons, weer helemaal te ervaren. En juist omdat we dat willen kan en zal er vanzelfsprekend geen stukje ergens verborgen blijven. We moeten wel en het universum of God of onze medemensen helpen mee om het allemaal weer te gaan zien. Ze confronteren ons met van alles en nog wat en brengen alle weerstand en verzet, alle strijd met de realiteit naar boven. In onze (liefdes) relaties met anderen, via onze puberkinderen, op ons werk, overal en in alles waar nog een stukje weerstand, verzet of onware overtuigingen te vinden zijn, zal je ze vinden en word je geraakt. Net zolang totdat er niets meer is om door getriggerd te worden. Net zo lang totdat je “Ja” zegt tegen wat is, totdat je je niet meer verzet tegen de realiteit.

Geen NLP en positieve gedachten zijn er tegen opgewassen. We moeten dieper. Steeds dieper. En in een tempo dat bijna niet bij te benen is.

Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik heb het gevoel dat we zo snel moeten omdat er een grote verandering gaat komen. Misschien wel het chaospunt waarover Ervin Laslo het heeft (zie de link in de vorige nieuwsbrief) of de overgang van de 3e naar de 5e dimensie rond 2012, waar menigeen (en niet alleen in spirituele kringen) het tegenwoordig over heeft.

Volgens mij is dit een proces dat zich nu al individueel en op de hierboven beschreven wijze bij vele mensen stap voor stap aan het voltrekken is.

En hoe bewuster je je hiervan bent hoe sneller en vloeiender het zal gaan.

 

Bea van Wierst, mei 2009

1 reactie op “Houden van wat er is, wolken en transformatie”

  1. When some one searches for his essential thing, so he/she wants to be available that in detail, so that thing is maintained over here. Gussy Quintin Milzie

Reacties zijn uitgeschakeld.