De energie van de nieuwe tijd

emma-simpson-mNGaaLeWEp0-unsplash

Wij zijn spirit. We zijn spirituele wezens die gekozen hebben voor een leven in een aards lichaam, en we zijn met onze geboorte gebonden aan een aantal aardse wetten. Ons bewustzijn van wie we zijn in spirit is versluierd, dat wil zeggen dat wie we werkelijk zijn voor de meeste mensen onbewust is geworden. Maar dat hoeft niet zo te blijven.

We leven in een periode waarin krachtige energie door en om ons heen stroomt. Energie die naar Moeder Aarde wordt gestuurd om haar te helpen te transformeren en evolueren. Omdat wij nu op aarde zijn en deze zelfde energie als en van Moeder Aarde ontvangen, kunnen wij ook transformeren en evolueren (zelfs als we denken deze energie niet te voelen). Een evolutie van het leven in een emotionele, versluierde drie dimensionale wereld naar een vrije, meer verlichte wereld, waarin we als creators van de Nieuwe Aarde onze bijdrage leveren.

 

Ervaren van energie is afhankelijk van focus

De manier waarop je de krachtige energie die nu om en door je heen stroomt ervaart, heeft met een aantal verschillende dingen te maken. Allereerst is het van belang waar je op gefocussed bent. Of anders gezegd: waar richt jij je aandacht op. Als je aandacht gericht is op de wereld buiten je, wat je ook wel externe focus kunt noemen, dan neem je waar wat er buiten je gebeurt. Je ziet wat op de t.v. is, wie er welke kleren draagt, wat iemand zegt, of je gaat bijv. op in de klussen die je allemaal moet doen. Op die momenten zul je slechts onbewust de energie die er is waarnemen.

Wanneer je meer een interne focus hebt dan ben je je meer bewust van hoe jij reageert, van wat jouw reacties zijn op wat er om je heen gebeurt. Als je totaal de focus naar binnen brengt, in het hier en nu bent, tijdens meditatie of een healing bijv., dan ga je ervaren wat er in jou gebeurd. Je wordt je gewaar hoe je lichaam voelt, je wordt je bewust welke gevoelens en emoties er door je heen gaan, je ziet bewust welke gedachten er in je denken langskomen.

 

Bereidwilligheid en moed om naar binnen te kijken

Behalve de interne focus is er ook bereidwilligheid en soms zelfs wat moed voor nodig om te durven voelen wat er te voelen is, om dieper te kijken en zelfs te onderzoeken waar een emotie of een bepaalde gedachte vandaan komt. Als je dat nooit doet en nooit gedaan hebt dan kan dat erg vreemd en onwennig zijn, en soms zelfs kan het vervelend of beangstigend zijn. Je kunt dingen sterker ervaren, pijn kan zelfs heviger worden, emoties kunnen ineens zo heftig worden dat het overwelmend is of dat je bijv. in tranen uitbarst. En veel mensen willen dat niet. Ze willen gelukkig zijn en alle vormen van pijn als het even kan vermijden. Ze willen liever iets leuks of gezelligs doen.

 

Natuurlijk is er niets mis met iets leuks en gezelligs doen. Maar in het leven zijn ook minder plezierige dingen gebeurd en vaak worden die gebeurtenissen niet goed verwerkt, maar wordt de energie er van opgeslagen, geconserveerd in het lichaam. Dat gebeurt omdat het ervaren onderwerp nog niet klaar is. Je hebt er nog iets mee te doen (loslaten) en vaak nog iets van te leren. Er zit nog een boodschap in.

Als je niets met die oude energie doet dan klopt het uiteindelijk vaak op jouw deur in de vorm van overspannen zijn, burn-out, hyperventilatie, depressie, fysieke klachten of ziektes (lees meer hierover in: De zin van het ziek-zijn).

 

Loslaten van geblokkeerde energie

Als je de subtielere energie wilt ervaren en bewust sturing wilt geven om iets leuks of moois te realiseren op een voor jou en voor het ‘hoogste goed’ positieve manier, dan moet je vaak eerst oude vastzittende energie (oude gebeurtenissen en herinneringen) loslaten uit jouw systeem – uit je fysieke, emotionele, mentale en energetische lichamen.

 

Om een voorbeeld hiervan te geven: als jij iets nieuws wilt creëren en je kunt de krachtige energie waarover ik in het begin sprak ervaren en richten, dan heb je een grote kans dat dit nieuwe gerealiseerd zal worden (het universum zegt altijd “JA”, in mijn boek ‘Volkomen in je kracht staan’ schrijf ik uitgebreid over het “JA” van het universum en de andere onderwerpen die in dit artikel besproken zijn).

Als jij echter een keer een enorme klap op je kop hebt gehad of er is iets vreselijks gebeurd net op het moment dat jij in het verleden met een nieuw project zou beginnen, dan zit er onbewust een shock moment, een pijn of energie-demper op die ervaring. Onbewust of soms half bewust zal er een weerstand of twijfel zijn die je afhoudt om vol enthousiasme de energie te richten op het nieuwe project.

 

Ook als je in je jeugd op duidelijke of meer verborgen wijze te horen hebt gekregen dat jij iets (toch) niet kunt of dat je ergens niet goed in bent, dan zullen energetische blokkades met onbewuste of bewuste bewoordingen (“dat lukt mij toch niet”) jouw gerichte energie niet doen resulteren in een positieve uitkomst.

Ook tegen jouw zelfdestructieve houding (“dat lukt mij nooit”) zegt het universum “JA”, en mislukking, falen of helemaal niet beginnen met stappen in de richting van het verwezenlijken van het leuke dat je had willen realiseren, is dan meestal het gevolg.

 

Pas als je de oude negativiteit, het trauma, de negatieve conditionering en (onbewuste) negatieve verwachtingen, overtuigingen en gedachten hebt losgelaten, dan kun je vrij de energie van enthousiasme gebruiken voor bewuste creatie van wat dan ook.

 

Krachtige transformerende energie -Licht en Liefde- en emoties

Zelfs als je twijfelt of die krachtige energie waarover ik het heb wel echt aanwezig is en als je je afvraagt hoe het precies werkt, omdat jij het niet echt bewust kunt voelen, dan

betekent dat nog niet dat je deze energie die nu om en door ons heen stroomt helemaal niet ervaart.

Sommige mensen zijn de afgelopen maanden, en misschien zelfs al langer, veel emotioneler dan voorheen. Eerder geïrriteerd, boos, verdrietig, onzeker, gefrustreerd en vooral kinderen of geliefden, maar ook de werksituatie of zelfs de situatie in de wereld roepen snel intense emoties op. Meer dan voorheen pikken we dingen niet langer of zijn we geraakt door wat er gebeurt.

Dat komt omdat de energie in ons, de geblokkeerde energie, in beweging wil komen.

Energie (=e) wil in motion (beweging) komen en uit zich in de emoties die we ervaren.

 

De energie die nu Gaia, Moeder Aarde helpt en naar een hogere frequentie brengt, is het Licht dat alles in onze wereld en in ons persoonlijk leven aan het licht brengt. Het is de krachtige energie die alles wat donker en niet 100% positief is in het licht zet en toont voor wat het is.

Voor sommige mensen klinkt het misschien vreemd, maar de buitenwereld, onze relaties, partner en kinderen helpen ons om ons via emoties -en bewustzijn over deze emoties- te bevrijden van oude, vastzittende energie. Dit gebeurt omdat we vrij willen en kunnen zijn van deze oude belemmerende krachten en omdat we (onbewust) vrij willen zijn van alles wat ons belemmert. Dit gebeurt omdat wij creators zijn en omdat we hier op aarde gekomen zijn om iets te maken van ons leven, om iets moois of leuks te scheppen, om vrij te zijn en een goed leven te leiden of misschien wel om iets bijzonders te doen.

 

Hoe meer belemmerende overtuigingen en gedachten jij getransformeerd en losgelaten hebt des te positiever en krachtiger jij jezelf voelt. Des te prettiger en gelukkiger jij je voelt. Zelfs als er lastige of vervelende dingen in je leven gebeuren.

Hoe meer oude, vastzittende energie je getransformeerd en losgelaten hebt, hoe sterker je de subtiele, krachtige energie -het Licht en de Liefde- kunt voelen, ervaren en gericht kunt gebruiken voor het scheppen van de door jouw gekozen creatie.

 

Ik wens je toe dat je de moed hebt om alles te creëren dat je hart doet zingen!

 

Namasté en In L’Akech

 

Bea